vineri, 16 octombrie 2015

Crepes Suzette



Ingrediente / ingredients:

Pentru clatite / For the crepes:

- 125g faina - 125g  flour
- 1/4 lingurita sare - 1/4 teaspoon  sea salt

- 2 oua - 2  eggs beaten
- 1 lingura de unt topit - 1 tbsp melted butter
- 300 ml lapte - 300ml milk
- coaja rasa de la 2 portocale -  grated zest of 2 oranges 

Pentru sos / For the sauce:

- 3 portocale mari pentru coaja si suc - 3 large oranges - for zest, segmenting and juice
- 50 g zahar -  50g  sugar
- 100 ml lichior de portocale - 100ml orange liqueur


Mai intai vom face clatitele. Amestecam toate ingredientele pana obtinem o compozitie asemanatoare unei smantani.

First we  make crepes. Mix all ingredients until you get a  composition similar to a cream.


Siropul il facem in felul urmator, caramelizam zaharul, adaugam lichiorul si lasam putin la foc mic.

Syrup :  caramelized sugar, add a little liqueur and let simmer.


Adaugam sucul de la cele 3 portocale, coaja rasa  si cateva felii de portocala.

Add the juice of 3 oranges, orange zest and a few slices of orange.


Impaturim clatitele si le asezam pe un platou.

Fold crepes and place them on a platter.


Turnam deasupra siropul si asezam feliile de portocala.
Se servesc atat calde cat si reci.

Pour over the syrup and place the slices of orange.
Serve cold or hot.

Bon Appetite!

2 comentarii:

  1. Uno dei dessert più chic che ci siano!

    RăspundețiȘtergere
  2. da, cred ca voi face in weekend, nu am mancat de mult clatite, iar acestea cu sos de portocale sunt tare imbietoare!

    RăspundețiȘtergere