luni, 31 octombrie 2011

Prajitura glazurata




Ingrediente:
- 5 oua
- 200 g faina
- 1 pachet unt
- 200 g zahar
- 1 praf de copt
- 2 esente de rom
- 1 pachet de cacao
- o ciocolata cu lapte
- o smantana pentru frisca
Intr-o cratita, topim untul si adaugam cacaoa.

Omogenizam bine, sa eliminam cocoloasele formate.

Lasam sa se raceasca.
Separat batem bine ouale, adaugam faina, praful de copt si o esenta de rom.

Turnam peste compozitia de cacaoa RACITA, si amestecam bine.
Turnam intr-un vas pentru cuptor, tapetat cu hartie de copt, si lasam la foc mic 40 minute. Depinde de cuptorul fiecareia.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Pregatim un sirop din esenta de rom, apa si zahar si insiropam prajitura racita.

Glazura:
Topim ciocolata intr-un vas, la foc mic.
Adaugam smantana si amestecam bine.
Glazura o turnam peste blat.
Intindem glazura peste tot si dam la rece 2 ore.

Se serveste rece!

Pofta buna!

Prajitura australiana Lamington






Pregatim ingredientele:
- 3 oua
- 150g unt
- 1 pachet cacao
- 1 pachet zahar pudra cu aroma de  vanilie
- o ciocolata cu lapte
- o punga de nuca de cocos
- 1 praf de copt
- 250 g zahar
- 300 ml lapte
- 300g faina - care lipseste din poza

 Blatul:
Spargem ouale intr-un castron, le batem bine cu furculita si  adaugam zaharul (250g).
Adaugam faina si praful de copt.

100g de unt il amescam cu putina apa calda (cat sa se topeasca repede) si adaugam in compozitie.

Compozitia reesita, o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor la foc mic, pana apasam cu degetul pe blat si nu se afunda. Daca dorim o cantitate mai mare de blat, putem adauga lapte si faina , pana devine o compozitie mai groasa de clatite.
Cand este gata, o lasam sa se raceasca bine!!!!!!!!
O taiem in dreptunghiuri mici.

Glazura:
Restul de unt se pune la topit intr-o cratita, adaugam laptele si ciocolata rupta.

Cand s-a topit ciocolata adaugam cacaoa si zaharul pudra.

Dupa ce s-a racit glazura, o punem intr-un castronel. In alt castronel punem nuca de cocos si incepem sa tavalim bucatelele de blat prin glazura.
Apoi o tavalim prin nuca de cocos.
Aceasta prajitura merge excelent langa o cafea!

Pofta buna!

Legume umplute





Pregatim ingredientele:
- 1kg carne tocata
- 2 linguri orez
- 2 cepe
- 1 legatura de patrunjel
- pasta de tomate
- 1 lingura de faina
- legume: vinete, ardei grasi, rosii, dovlecei - ce va place
Punem carnea intr-un castron, adaugam ceapa tocata marunt, orezul, o lingura pasta de tomate, patrunjelul tocat marunt, sare si piper.
Amestecam toate ingredientele.

Legumele se curata si se spala bine. Daca umpleti si rosii, pulpa scobita o pastram pentru a o pune peste legume in cratita.
Umplem legumele.


Capacul la legume se poate face din faina sau alta bucatica din leguma respectiva.
Eu le-am pus pe majoritatea intr-un vas roman (nu mi-au incaput toate intr-un singur vas), am adaugat pulpa de rosii si pasta de tomate si am dat la cuptor 2 ore.
 Servim cu smantana!

Pofta buna!


Aripioare crocante






Pregatim ingredientele:
- o caserola de aripioare
- 1 galbenus fiert
- 1 galbenus crud
- 1 lingurita de mustar
- usturoi
- cartofi
- ulei pentru prajit
Aripioarele le curatam, le spalam si le punem la prajit.

Cand s-au rumenit bine, le scoatem pe un servetel absorbant pentru surplusul de ulei.

Cartofii ii curatam de coaja, si ii taiem pai. Eu am o ustensila speciala pentru ''creponat''.Ii punem la prajit in ulei incins bine.

Pregatim o maioneza din oua, mustar, ulei si cand este gata adaugam usturoi pisat , dupa gust.

Servim totul cald.


Pofta buna!

Pilaf





Pregatim ingredientele:
- 1 pui ( eu am folosit o gaina de tara)
- 1 cutie ciuperci
- 1 ceapa medie
- 2 morcovi
- orez - cantitatea de orez se stabileste dupa ce vedem cata supa avem, adica, la un pahar de orez punem 3 pahare (acelasi pahar) de supa
- curry dupa gust
- sare si piper
Punem carnea la fiert, o spumam si o lasam pana se fierbe bine.
In alta cratita, calim ceapa tocata marunt pana devine aurie.

Adaugam ciupercile scurse de zeama si morcovul taiat cubulete.

Strecuram supa si vedem cam cata avem si in functie de cantitatea de supa, adaugam orezul peste legume.

Lasam 1 minut, amestecand continuu sa nu se lipeasca orezul si adaugam supa de pui. Lasam sa fiarba la foc mic cu capacul deasupra.

Verificam din cand in cand sa nu se lipeasca orezul.

Servim cald. Se poate pune si carnea de pui, dar eu am bagat-o la cuptor cu cartofi si condimente.


Pofta buna!

Pastrav la tigaie





Pregatim ingredientele:
- 3 pastravi
- o capatana de usturoi
- 5-6 linguri de faina
- malai pentru mamaliga
Pestele il curatam, il spalam, il dam prin faina si il punem la prajit in ulei incins.

Il lasam la prajit pana se rumeneste bine.

Pregatim un mujdei de usturoi si mamaliguta, si servim!
Pofta buna!